loading...
mri-sono24
ebdali بازدید : 391 یکشنبه 22 دی 1398 نظرات (0)

تشخیص چسبندگی جفت (آکرتا) با سونوگرافی کالر داپلر :

Placenta Previa ( جفت سر راهی ) یا همان جفت اکرتا یکی از مشکلات زایمان محسوب میشود که در بسیاری از خانوم ها پیش می آید. جفت سرراهی یا اکرتا زمانی رخ می دهد که جنین محل خروج در هنگام زایمان در رحم زن را مسدود میکند. راه تشخیص دادن جفت اکرتا سونوگرافی می باشد که باید قبل از زایمان مادران برای جلوگیری از مشکلات پیش آمده چندین بار انجام دهند ( تشخیص چسبندگی جفت (آکرتا) با سونوگرافی کالر داپلر )

زمانیکه جفت به پایین رحم چسبیده باشد و روی دهانه رحم رشد کند را جفت اکرتا می گویند. جفت سرراهی با جراحی قبلی رحم و سزارین ارتباط کامل دارد. اگر قبلا سزارین انجام داده اید و در بارداری کنونی خود دچار جفت سرراهی هستید، احتمال جفت اکرتا ۲۵٪ است، و اگر دو یا چند سزارین داشته اید و اکنون دچار جفت سرراهی هستید، خطر به ۴۰٪ افزایش می یابد.

تشخیص جفت آکرتا که در میان مادران به چسبندگی رحم معروف است از جمله بیماریهایی شایعی میباشد که توسط سونوگرافی کالر داپلر به وضوح قابل تشخیص می باشد و اغلب برای مادرانی که زایمانهای سزارین داشته اند پیشنهاد میشود.

همکاران ما در مرکز سونوگرافی تخصصی کودکان واقع در بیمارستان کودکان تهران و همچنین شعبه دوم سونوگرافی الوند واقع در خیابان الوند جنب بیمارستان کسری آماده ارائه هرچه بهتر خدمات تخصصی سونوگرافی کالر داپلر جهت تشخیص آکرتا برای شما مادران عزیز میباشند.

در پایان نظر شما را به توضیحات جناب دکتر گرامی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی برای درک هرچه بهتر موضوع جلب مینمائیم.

 

حتما بخوانید : جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری

 

[video width="640" height="420" m4v="http://mri-sono24.com/wp-content/uploads/2018/05/سونو-آکرتا.m4v" poster="http://mri-sono24.com/wp-content/uploads/2018/05/maxresdefault.jpg" loop="true" autoplay="true"][/video]

 

ebdali بازدید : 39 شنبه 21 دی 1398 نظرات (0)

 

 

 

علائم سونوگرافیک سندروم

در ۲۷ مورد به شرح ذیل بوده که در ۳۰ درصد جنین های با سندرم داون از موارد زیر فقط یک مورد دیده میشود همچنین در ۳۶ درصد این نوع جنین ها از اشکالات زیر فقط ۲ مورد دیده میشود که این مطلب نمایانگر اهمیت دقت و دسته بندی صحیح در بررسی این بیماری میباشد.

به عنوان مثال : در هفتاد درصد جنین های منگول استخوان بازو و یا کشاله ی ران اندکی کوتاه میشود. در ده الی بیست درصد جنین های منگول اتساع خفیف در سیستم تخلیه کننده ی کلیه ها دیده میشود این یافته در ۲ درصد جمعیت نرمال نیز دیده میشود.

برای تشخیص این بیماری ( علائم سونوگرافیک سندروم ) قبل از تولد نوزاد، روش‌های مختلفی از قبیل غربالگری وجود دارد، که در سه ماهه اول بارداری می‌توان از طریق آزمایش خون تخصصی برای تشخیص و تخمین میزان خطر ابتلای جنین به این سندرم استفاده کرد.

در سه ماهه دوم بارداری نیز در ( هفته 18 تا 22 بارداری ) ، آزمایش خون تخصصی و سونوگرافی برای غربالگری بیماری‌های ژنتیکی مثل سندرم داون انجام می‌گیرد. در سه ماهه دوم، علاوه بر اختلالات ژنتیکی می‌توان به بررسی مشکلات ساختاری ارگان‌های مختلف ( از قبیل کلیه، قلب و اندام‌ها ) پرداخت.

 

حتما بخوانید : سندرم ترنر

 

نقطه ی براق در قلب جنین های منگول در ۱۰ درصد آنها دیده میشود. در ۵۵ درصد بچه های منگول بیماری قلبی دیده میشود. در ۶۰ درصد آنها در انگشت کوچک دست اشکال به وجود میاید، در ۴۰ درصد آنها بین انگشت شصت پا و انگشت دوم آن فاصله ایجاد میشود. در ۷۰ درصد آنها در استخوان بینی اشکال ایجاد میشود. همانطور که در فوق دیده میشود هر کدام از این یافته ها در برهه زمانی خاصی قابل بررسی است.

 

آشنایی بیشتر با : تشخیص ناهنجاریهای جنین

 

لذا ارزش تشخیصی سونوگرافی برای تشخیص مونگولیزم ۸۰% در طی سه بار بررسی در زمان های متفاوت به صورت زیر میباشد :

10تا 14هفته به روش NT
18 تا 24 هفته به روش آنومالی اسکن
25 هفته به روش اکوکاردیوگرافی

ebdali بازدید : 182 چهارشنبه 18 دی 1398 نظرات (0)

سونوگرافی جنین :

بیماری های مادر زادی قلب جنین شیوع ۹ تا ۱۳ درصدی در هر ۱۰۰۰۰ تولد را دارد که با سونوگرافی جنین قابلیت تشخیص ناهنجاریهای جنین و در بعضی موارد درمان می باشد.

 

تترالوژی ( TOF ) ، کوارکتاسیون آئورت؛ سندروم قلب چپ هایپوپلاستیک ( HLHS ) ، و... از مهم ترین بیماری های شایع قلب جنین میباشند. به صورت کلی؛ احتمال وجود آنومالی های ساختاری جنین در مواردی که بیماری مادرزادی قلبی وجود دارد بالاتر است و بالعکس.

 

بررسی و اکوی قلب جنین از هفته ۱۸ به بالا توسط سونولوژیست و رادیولوژیست انجام می پذیرد هرچند در برخی  موارد؛ از هفته ۱۶ به بعد هم امکان انجام وجود دارد.

 

از مهم ترین اندیکاسیون های انجام اکوی قلب جنین میتوان به این موارد اشاره کرد  :

دیابت بارداری ایجاد شده در سه ماهه اول یا دیابت قبل از بارداری، وجود مشکلات قلبی در بستگان درجه اول؛ دوقلو های مونوکوریون؛ سابقه داشتن مصرف داروهای خاص؛ میزان  NT بالای 3mm و یا بالای صدک 95% ؛ وجود آنومالی اکسترا کاردیاک ( خارج قلبی ) ، وجود بند ناف تک شریانی (SUA) ، و...

 

مزایای انجام کاردیوگرافی :

انجام اکو کاردیوگرافی و بررسی آنومالی قلب جنین توسط رادیولوژیست انجام می پذیرد و مزایای آن این است که همزمان و در همان حین انجام آنومالی اسکن سه ماهه دوم؛ صورت می پذیرد و از اتلاف وقت مادر و خانواده جنین جلوگیری میشود و همچنین با این کار استرس مادران کاهش پیدا میکند.

 

بررسی قلب جنین در نماهای اصلی  Four chamber ;three vessels ;LVOT ;RVOT ;Aortic and ductal view و... انجام میشود. اکو قلب جنین توسط دستگاه های سونوگرافی بسیار پیشرفته و روش های دو بعدی و کالر داپلر و گاهی توسط تکنیک های چهار بعدی و STIC انجام میگیرد.

 

با تشخیص به موقع برخی از بیماری های قلبی پیچیده جنین؛ امکان مدیریت بارداری بهتر میشود و والدین نیز آمادگی روحی لازم را به دست می آورند.

 

سندرم Arnold chiari تیپ 2 یک اختلال سیستم عصبی است که با هیدروسفالی ( بزرگ شدن بطن های جانبی مغز ) و پایین آمدن لوبهای مخچه و اثر فشاری بر روی بصل النخاع و همچنین ( NTD سوراخ ستون فقرات ) همراه است و قابل تشخیص در سونوگرافی سه ماهه دوم و حتی سه ماهه اول است.

 

علائم سونوگرافیک شامل :

Banana sign

Lemon sign

Hydrocephaly

NTD

میباشد.

 

به علت عوارض شدید این بیماری، با تشخیص مناسب در زمان مناسب ( زیر 19هفته ) امکان سقط قانونی وجود دارد.

یکی از ناهنجاری های جنین، پا چنبری یا club foot است که به صورت چرخش پا ( foot ) به داخل پا نسبت به ساق تعریف میشود. اکثر پا چنبری ها به صورت ایزوله بوده و یک ناهنجاری منفرد است، در مواردی هم ( به خصوص در حالت دو طرفه ) میتواند در زمینه اختلالات عصبی و عضلانی باشد.

 

احتمال همراهی پا چنبری با در رفتگی لگن وجود دارد؛ انجام سونوگرافی مفصل هیپ با سونوگرافی هیپ در هفته 4 پس از تولد ضروری است. درمان پا چنبری بستگی به شدت آن دارد و میتواند با گچ گرفتن یا جراحی درمان شود.

 

این سوال پیش می آید که : آیا مصرف داروهایی که جز دسته دارویی پر خطر هستند؛ در مدت زمان بارداری باعث ایجاد ناهنجاری برای جنین به صورت حتمی شود؟

جواب خیر است، به هیچ وجه امکان ندارد. البته این درست است که مصرف اینگونه داروها مضر و ریسک ایجاد برخی ناهنجاری ها را در جنین به وجود می آورد و تا چندین مرتبه در مقایسه با سطح نرمال جامعه افزایش میدهد، ولی باز هم احتمال تولد نوزاد سالم به مراتب بیشتر از نوزاد ناهنجار است.

 

مصرف دارو در 6 هفته اول بارداری دو پیامد دارد؛ یا رویان از بین خواهد رفت یا هیچ تاثیری روی رویان نخواهد داشت، زیرا قبل از هفته 6 هنوز مراحل اندام و ارگان سازی جنین شروع نشده است.

 

خطرناکترین مرحله ی بارداری که تحت تاثیر دارو سبب ایجاد ناهنجاری می شود، از هفته 6 تا 12 بارداری است. البته مصرف هیچ دارویی به تنهایی مجوز برای سقط جنین نیست و همانطور که در بالاتر گفتیم؛ با تمام مسایل، احتمال تولد نوزاد سالم بیشتر است.

 

 انجام تست های غربالگری روتین و از همه مهم تر؛ سونوگرافی آنومالی اسکن همراه با اکوی قلب جنین ( در هفته 18 )؛ باید انجام شود.

سونوگرافی کالر داپلر که در اصطلاح به سونوگرافی رنگی نیز شهرت دارد؛ به بررسی هر گونه عروق بدن توسط امواج صوت اشاره دارد که پایه فیزیکی آن؛ تغییر فرکانس ( شیفت داپلر ) موج ارسال شده در برخورد با مواد متحرک و بازگشت موج ثانویه به پروب است.

 

موارد استفاده سونوگرافی کالر داپلر :

مهم ترین موارد استفاده سونوگرافی کالر داپلر بررسی خونرسانی اندام های تحتانی و فوقانی ( به ویژه در افراد دیابتی یا شک به لخته در وریدهای عمقی یا  ( DVT ارزیابی خونرسانی جفت و جنین در مادران باردار؛ اندازه گیری تنگی احتمالی عروق سرو گردن ( کاروتید )؛ بررسی خونرسانی کلیه ها در افرادی که دچار فشار خون و... می باشند.

 

سونوگرافی کالر داپلر یک روش تخصصی؛ تشخیصی می باشد که توسط پزشکان متخصص رادیولوژی و سونوگرافی و با دستگاه های پیشرفته در مراکز معتبر انجام میشود، همچنین بررسی اختلالات ساختاری نخاع و ستون فقرات یکی از مهمترین مباحث در سونوگرافی دوران بارداری است.

 

ناهنجاری های ستون فقرات شامل اختلالات نخاع مانند( NTD ارتباط بین سیستم عصبی با مایع امنیوتیک از طریق شکاف پوستی بزرگ ) و یا بیماری های استخوانی فقرات مانند همی ورتبرا همراه با اسکولویوز ( انحراف ستون فقرات ) میباشد.

 

بیماری های نخاع در موارد متعددی با ناهنجاری های سایر ارگان های بدن مانند قلب، کلیه، اندام ها و... همراه می باشد؛ در طی دوران بارداری از ضروری ترین مباحث در سونوگرافی جنین تشخیص درست و به موقع آنها است.

 

ebdali بازدید : 29 سه شنبه 17 دی 1398 نظرات (0)

جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری

متاسفانه در جامعه ما خیلی از اوقات دیده میشود که اسید فولیک با آهن اشتباه گرفته میشود و وقتی از خانم پرسیده میشود آیا آهن مصرف میکنی؟ میگوید بله اسید فولیک میخورم، در حالی که اسید فولیک یکی از ترکیباتی است که در ساخت عناصر خونی دخالت دارد بدلیل اینکه از ناهنجاریهای جنین جلوگیری میکند بسیار اهمیت دارد خانم ها باید قبل از بارداری شروع به مصرف آن کنند و از 1 تا 3 ماه  ابتدای حاملگی و گاهاً ممکن است تا انتهای بارداری اسید فولیک مصرف کنند تا شاید باعث جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری شود.

 

مشکلات کم خونی برای مادر و جنین :

وقتی که گلبول های قرمز به میزان کافی نمیتوانند اکسیژن را به بافت های بدن برسانند کم خونی به وجود می آید. از دلایل مهم کم خونی ارتباط مستقیم با کم وزن بودن کودک و تولد زود هنگام و همچنین خطراتی برای مادر مثل مرگ را در پی دارد.

خیلی از اوقات قرص ها ترکیب اسید فولیک و آهن را باهم دارند و شاید علت اینکه خانم ها این دو را با هم اشتباه میگیرند همین باشد.

بنابراین برای فقر آهن، میزان فریتین اندازه گیری میشود و در صورتی که میزان آن کمتر از 30 نانوگرم در دسی لیتر باشد. تشخیص فلر آهن برای خانم گذاشته میشود و زیر 15 نانوگرم در دسی لیتر قطعاً فقر آهن وجود دارد ولی اگر هموگلوبین کاهش پیدا کند در آن زمان از اصطلاح کم خونی استفاده میشود.

 

همچنین بخوانید : تشخیص ناهنجاریهای جنین

 

دلایل کم خونی در دوران بارداری :

  • حالت تهوع و استفراغ برای مادر باردار
  • بارداری‌ بدون فاصله و پشت سرهم
  • دو قلو یا چند قلو بودن جنین‌
  • تغذیه غلط قبل و در حین بارداری
  • اختلالات ارثی و ژنتیکی کم خونی از جمله سلول‌های خونی داسی شکل
  • احتمال خونریزی در دوران بارداری
  • از انواع دیگر کم‌خونی که به ندرت میتواند پیش بیاید کمبود ویتامین B12 می باشد، بیشتر در افرادی که سابقه رژیم غذایی طولانی گیاه‌خواری دارند پیش می آید و همچنین کسانی که بیماری ژنتیکی خاصی دارند و روده‌های آن‌ها مواد مغذی را جذب نمی‌کند.
  • اختلالات کم خونی بیماران کلیوی و آرتریت روماتوئید
  • کم خونی ناشی از تالاسمی‌ که در این‌گونه افراد میزان هموگلوبین به طور ژنتیکی کمتر از حالت طبیعی است که باید حتما قبل از بارداری مشاوره ژنتیکی صورت گیرد.
ebdali بازدید : 56 یکشنبه 15 دی 1398 نظرات (0)

انواژیناسیون چیست ؟

انواژیناسیون يكی از مهم ترین علت های شایع انسداد روده در کودکان و دوران شيرخوارگی است و اگر این بیماری درمان نشود در بیشتر مواقع همیشه باعث مرگ آنها می شود.

تشخیص علت این نوع درد ( انواژیناسیون ) بسیار مهم است و باید بلافاصله با پزشک اطفال کودک تان تماس بگیرید و پزشک در این شرایط دستور رادیوگرافی با استفاده از تنقیه باریم را می دهد.

انجام این تست نه تنها علت بیماری را مشخص می کند، بلکه خود، گاه باعث رفع انسداد روده می شود. اگر انجام تنقیه، روده را باز نکند، برای اصلاح وضعیت روده انجام عمل جراحی به صورت اورژانس ضرورت پیدا خواهد کرد.

 

تشخیص انواژیناسیون با سونوگرافی و توسط رادیولوژیست انجام میشود.

 

درمان قدیمی انواژیناسیون جراحی بوده است ولی در حال حاضر با انما نرمال سالین و زیر گاید سونوگرافی و توسط متخصصان رادیولوژیست مرکز ما؛ درمان و جا اندازی میگردد. روش مناسب دیگر در درمان این بیماری جااندازی با دست تحت گاید سونوگرافی می باشد، ولی برای بررسی عوارض احتمالی و میزان عود آن انجام مطالعات بزرگ‌تر و نمونه بیشتر ضروری است.

تشخیص علت این نوع درد بسیار مهم است و باید بلافاصله با پزشک اطفال کودک تان تماس بگیرید و پزشک در این شرایط دستور رادیوگرافی با استفاده از تنقیه باریم را می دهد.

انجام این تست نه تنها علت بیماری را مشخص می کند، بلکه خود، گاه باعث رفع انسداد روده می شود. اگر انجام تنقیه، روده را باز نکند، برای اصلاح وضعیت روده انجام عمل جراحی به صورت اورژانس ضرورت پیدا خواهد کرد.

 

حتما بخوانید : نقش سونوگرافی در تشخیص سنگ کلیه

ebdali بازدید : 804 شنبه 14 دی 1398 نظرات (0)

تشخیص اسپینا بیفید

 

اسپینا بیفیدا (Spina bifida)

تشخیص اسپینا بیفید یکی از ناهنجاری های مادرزادی ستون فقرات است که به علت اشکال در جوش خوردن بخش پشتی مهره ها در ناحیه تیغه ها ( لامیناها ) در سطح یک یا چند مهره اتفاق می افتد که شدت شکاف در افراد مختلف متقاوت است. اسپینا بیفیدا بیشتر در ناحیه پنجمین مهره کمری یا اولین مهره ساکرال ایجاد می گردد.

 

تشخیص اسپینا بیفید یا مهره شکاف دار

اندازه گیری ماده ای بنام آلفا فتو پروتئین alpha-fetoprotein  AFP در خون مادر در هفته های 18-16 بارداری میتواند به تشخیص این بیماری کمک کند. اگر مقدار این ماده در خون مادر بالا باشد ممکن است نشانه وجود اسپینا بیفیدا در جنین او باشد. با این حال با یک بار آزمایش نمیتوان به این امر اطمینان پیدا کرد. در صورت مثبت بودن جواب آزمایش، چند هفته بعد هم مجددا آزمایش  و سونوگرافی انجام میشود.

اندازه گیری آلفا فتو پروتثین در مایع کیسه آب اطراف جنین هم میتواند به تشخیص این بیماری کمک کند. گاهی اوقات با سونوگرافی هم میتوان تغییرات بوجود آمده در کمر بچه را مشاهده کرد.

 

همکاران ما در مرکز سونوگرافی بیمارستان کودکان تهران و الوند آماده خدمات رسانی و مشاوره برای تشخیص هرگونه بیماریهای جنین شما میباشند.

 

تشخیص اسپینا بیفید

تشخیص اسپینا بیفید

تشخیص اسپینا بیفید

 

درمان اسپینا بیفیدا چیست

بر حسب اینکه اسپینا بیفیدا از چه نوعی باشد درمان آن متفاوت است.

 

تشخیص اسپینا بیفید

 

اسپینا بیفیدا مخفی Spina bifida occulta

 اسپینا بیفیدای مخفی نیاز به درمان ندارد. این وضعیت در بسیاری اوقات بطور تصادفی در کسانی که به عللی از ستون فقرات خود عکس میگیرند دیده میشود. قبلا این وضعیت را یکی از علل کمر درد میدانستند ولی امروزه اعتقادی به این امر وجود ندارد و در صورتیکه در رادیوگرافی فردی که کمردرد دارد این وضعیت دیده شود باید بدنبال علت دیگری برای کمر درد بود.

 

مننگوسل Meningoceles

در مننگوسل پزشک جراح مغز و اعصاب پرده مننژ را که از پشت کمر بچه به بیرون زده است به درون کانال نخاعی برمیگرداند و روی شکاف را میبندد. این بیماران معمولا بعدا مشکل خاصی پیدا نخواهند کرد.

 

این مطلب را نیز بخوانید : تشخیص ناهنجاریهای جنین

 

میلومننگوسل Myelomeningocele

میلومننگوسل باید در یکی دو روز اول بعد از تولد جراحی شود. جراح مغز و اعصاب نخاع و پرده مننژ را به درون کانال عصبی برمیگرداند و روی شکاف را میبندد.
اگر اختلال حسی در این بچه ها وجود داشته باشد ممکن است در آینده موجب بروز زخم فشاری یا زخم بستر شود. پس والدین بچه باید بسیار مراقب این وضعیت باشند. مشکلات کنترل ادرار در این بچه ها میتواند موجب بروز عفونت های ادراری در آنها شود. پس این بچه ها باید تحت نظر متخصص ارولوژی باشند.

در میلومننگوسل به علت اختلالات اعصاب نخاعی عضلات اندام تحتانی دچار ضعف و فلجی میشوند. شدت و وسعت این فلج عضلانی همانطور که گفته شد بسته به محل میلومننگوسل در ستون مهره دارد. این بچه ها نیاز به انجام نرمش های خاصی دارند که باید توسط والدین بطور مرتب در منزل انجام شود. انجام و آموزش انجام این نرمش ها باید تحت نظر متخصص ارتوپدی و فیزیوتراپ باشد.

فلجی در عضلات اندام تحتانی میتواند موجب بروز اختلالاتی مانند پا چنبری یا کلاب فوت و یا دررفتگی مفصل ران شود که نیاز به درمان دارد. تغییر شکل های دیگری هم ممکن است در اندام های تحتانی به علت عدم کارکرد مناسب عضلات ایجاد شود که آنها هم ممکن است نیاز به استفاده از بریس یا عمل جراحی داشته باشند. بنابراین این بیماران باید تحت نظر یک متخصص ارتوپدی هم قرار داشته باشند.

 

ebdali بازدید : 41 چهارشنبه 11 دی 1398 نظرات (0)

تشخیص ناهنجاریهای جنین :

اکثر جنین ها با ناهنجاری های ساختاری و ژنتیکی در طول دوران بارداری از بین میروند و یکی از عوامل اصلی سقط های بین هفته های 6 تا 14 بارداری میباشند. در واقع انتخاب طبیعی اکثر جنین های ناقص را از بین میبرد.

با این وجود تعداد قابل توجهی از جنین های با ناهنجاری های ساختاری و ژنتیکی تا آخر بارداری زنده مانده و حتی سالها پس از تولد هم عمر کرده و باعث افزایش مشکلات خانواده و جامعه ( هم از نظر نگه داری و مراقبت ایشان و هم از جنبه های اقتصادی ) میگردند.

بیماری داون یا منگولیسم ( سونوگرافیک سندروم ) و برخی از بیماری های قلبی و نیز ناهنجاری های موضعی اندام ها ( مانند عدم وجود یک اندام به تنهایی ) از جمله این  اختلالاتی هستند که باعث افزایش زحمت خانواده و نیز افزایش هزینه های سلامت جامعه میشوند.

انجام سونوگرافی های تخصصی و در زمان مناسب حین بارداری همراه با اکو قلب جنین و نیز تست های غربالگری ساده و تخصصی؛ باعث تشخیص به موقع این ناهنجاری ها شده و با سقط قانونی و طبق موازین شرعی در سن بارداری کمتر از 19 هفته؛ از درد و رنج خانواده ها کاسته شده و جامعه ای سلامت تر خواهیم داشت.

 

در مرکز ما پزشکان متخصص و فوق تخصص سونوگرافی و تصویربرداری جنین، طبق آخرین متد روز جهان در خدمت شما هستند با ( تشخیص ناهنجاریهای جنین ) :

1 -  سونو گرافی غربالگری سه ماهه اول در سن 11 تا 14 هفته بارداری جهت بررسی NT و نیز بررسی ساختار اولیه جنین ( تشخیص برخی سندرم ها مانند اننسفالی و عدم وجود اندام ها و حتی برخی ناهنجاری های قلبی ).

2 - سونوگرافی فوق تخصصی بررسی ناهنجاری جنینی سه ماهه دوم ( آنومالی اسکن پیشرفته ) در هفته 17 تا 28 که به صورت 2 و 4 بعدی انجام میشود و اکثر اختلالات ساختاری و ژنتیکی جنینی قابل تشخیص است.

3 - اکو پیشرفته قلب جنین از  سن 17 هفتگی تا آخر بارداری جهت تشخیص آنومالی های قلبی.

4 - سونوگرافی کالر داپلر ( سونوگرافی رنگی عروق جنین ) به منظور پایش رشد جنین و نحوه خونرسانی آن که در دو زمان و طبق استاندارد ها انجام میشود. یکی هفته 18 تا 28 و دیگری از هفته 28 تا انتهای بارداری.

5 - سونوگرافی بیوفیزیکال و بررسی حرکات و تنفس جنین از هفته 28 تا آخر بارداری همراه با دستگاه ثبت تغییرات ضربان قلب جنین (NST ).

لازم ذکر است که برخی اختلالات جنین مانند بیماری های پوستی؛ تعدادی از بیماری های عصبی عضلانی با شروع دیررس، کوری و کری ناشی از اختلالات عصبی و... قابل تشخیص با سونو نمی باشند.

 

دکتر رضا گرامی

ebdali بازدید : 71 سه شنبه 10 دی 1398 نظرات (0)

نقش سونوگرافی در تشخیص سنگ کلیه :

سنگ کلیه ذرات بسیار کوچکی هستند که در کلیه ها بنا بر ژنتیک و یا سیستم بدنی و یا رژیم غذایی تشکیل می شوند و گاهی از کلیه ها به سمت حالب و مثانه حرکت می کنند.

اندازه این ذرات می تواند از دانه یک شن کوچکتر باشد و به بزرگترین حالت همان توپ گلف برسد مکانیسم بدن طوری است که مواد مغذی را از مواد غذایی می گیرد و آن را به انرژی تبدیل می کند.

بعد از این که مواد مضر جذب شد مواد زائد بدن در پشت روده ها و در خون باقی می ماند. کلیه ها و سیستم مجاری ادراری سدیم و پتاسیم را ذخیره می کنند و آب را در سطح تعادل نگه می دارند و ماده زائد ها به نام اوره را از خون حذف می کنند.

اوره هنگام ماندن غذاهای حاوی پروتئین مانند گوشت، مرغ، سبزیجات خاص در بدن تولید می شود اوره به وسیله جریان خون به کلیه ها می رسد. کلیه ها یک جفت لوبیا شکل ارغوانی قهوه ای هستند که زیر دنده ها قرار دارند.

 

کلیه ها وظیفه خطیر برعهد دارند :

خارج کردن مایعات زائد از خون به شکل ادرار

برقرار کردن تعادل در میزان نمک و دیگر مواد در خون

تولید ارپتروپویتین هورمونی که به تشکیل سلول های قرمز خون کمک می کند.

 

تنظیم فشار خون

معمولا سنگهای کلیوی علت و دلیل خاصی ندارند و مجموع تعداد عوامل مختلف با هم باعث سنگ کلیه می شوند این سنگ ها زمانی ایجاد می شوند که اجزای ادرار از حالت تعادل خارج شوند. در چنین شرایطی ادرار حاوی مواد کریستالی بیشتری خواهد بود. قبل کریستال های کلسیم، اگزالات و اسید اوریک وقایع موجود نیز قادر به رقیق سازی آنها نخواهد بود و به موازات تشکیل کریستال ها ادرار دچار کمبود موادی می شود که قادرند از چسبیدن کریستال ها به یکدیگر و تشکیل سنگ جلو گیری کنند در چنین شرایطی احتمال تشکیل سنگ های کلیوی افزایش می یابد.

هنگام بوجود آمدن سنگ در کلیه بعد از اولین علائم که همان درد در ناحیه کمر است پزشک از بیمار سونوگرافی به عمل می آورد تا از وجود حتمی سنگ در کلیه ها مطمئن شوند و در صورت وجود سنگ در کلیه ناحیه ای که سنگ در آن قرار گرفته را مشخص می کند. سونوگرافی کلیه ( نقش سونوگرافی در تشخیص سنگ کلیه ) برای ارزیابی اندازه، محل و شکل کلیه ها و اندام های مرتبط مانند حالب و مثانه استفاده می شود.

 

حتما بخوانید : تشخیص چسبندگی جفت (آکرتا) با سونوگرافی کالر داپلر

 

سونوگرافی می تواند کیست، تومور، آبسه، تجمع مایع و عفونت در داخل یا اطراف کلیه ها را تشخیص دهد. سنگ کلیه و حالب نیز توسط سونوگرافی تشخیص داده می شوند.

سونوگرافی کلیه بعد از پیوند کلیه به منظور بررسی میزان موفقیت پیوند نیز صورت می گیرد. ممکن است به علت های مختلف نیز سونوگرافی کلیه تجویز شود که به تصمیم پزشک مورد نظر بستگی دارد.

 

ebdali بازدید : 41 سه شنبه 10 دی 1398 نظرات (0)

سندرم ترنر :

سندرم ترنر نوعی اختلال ژنتیکیست که مختص زنان است، زنان به طور عادی ۲ کروموزوم جنسی x دارند که یکی از کروموزوم های X ( کروموزوم های جنسی ) از دست رفته یا تا حدی از دست رفته باشد. سندرم ترنر می تواند باعث ایجاد انواع مشکلات پزشکی و رشدی از جمله قد کوتاه، عدم موفقیت تخمدان ها و نقص قلب شود.

سندرم ترنر ممکن است قبل از تولد، در دوران نوزادی یا در کودکی تشخیص داده شود. گاهی اوقات، در زنانی که علائم خفیف و علائمی از سندرم ترنر دارند، این تشخیص تا سالهای نوجوانی یا بزرگسالان به تاخیر می افتد.

دختران و خانمهای مبتلا به سندرم ترنر از سوی متخصصان مختلف به مراقبت مداوم پزشکی نیاز دارند. بررسی های منظم و مراقبت های مناسب می تواند به بیشتر دختران و زنان کمک کند تا زندگی سالم و مستقلی داشته باشند.

 

این بیماری ممکن است در نوزادان دختر هم مشاهده شود که شامل موارد ذیل می باشد :

  • تورم دست و پاها
  • بزرگ شدن گردن

 

شایع ترین علائم سندرم ترنر چیست؟

تقریباً در همه دختران، نوجوانان و خانم های جوان مبتلا به سندرم ترنر، نارسایی تخمدان می تواند در بدو تولد یا به تدریج در دوران کودکی یا بزرگسالی رخ دهد. علائم و نشانه های این موارد عبارتند از :

  • رشد کند.
  • هیچ شکاف رشدی در زمانهای مورد انتظار در کودکی وجود ندارد.
  • قد بزرگسالان به طور قابل توجهی کمتر از آنچه انتظار می رود برای یک عضو زن خانواده می باشد.
  • عدم شروع تغییرات جنسی مورد انتظار در دوران بلوغ
  • رشد جنسی که در دوران نوجوانی متوقف می شود.
  • پایان دوره چرخه های قاعدگی ناشی از بارداری
  • برای اکثر زنان مبتلا به سندرم ترنر، عدم توانایی در بقاء کودک بدون درمان باروری است.

 

مادران در دوران بارداری می توانند با انجام آزمایشاتی این سندرم را تشخیص دهند و از تولد نوزاد با این سندرم پیشگیری کنند.

 

همچنینی بخوانید : علائم سونوگرافیک سندروم

 

شایع ترین آزمایشاتی که برای این سندرم انجام می شود به شرح ذیل می باشد :

  • آزمایش هورمون های خون ( هورمون لوتئین LH و هورمون محرک فولیکول )
  • اکوکاردیوگرافی ( برای بررسی عملکرد قلب جنین )
  • ام آر آی ( روش تصویربرداری ) از قفسه سینه
  • سونوگرافی از دستگاه تناسلی و کلیه ها
  • معاینه بالینی لگن

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید :

گاهی تشخیص علائم و نشانه های سندرم ترنر از سایر اختلالات دشوار است. گرفتن و تشخیص درست آن و مراقبت مناسب بسیار مهم است. اگر نگران پیشرفت جسمی یا جنسی هستید با پزشک خود تماس بگیرید.

 

منبع : https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/turner-syndrome/symptoms-causes/syc-20360782

 

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 29
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 52
  • باردید دیروز : 37
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 113
  • بازدید ماه : 310
  • بازدید سال : 2,544
  • بازدید کلی : 8,546